Motorcykelintresset på topp

Motorcykelhobbyn håller ett fast grepp om sina utövare. När Motorcykelns Dag arrangerades i helgen på Vimmerby Halkbana mullrade det in inte mindre än 360 motorcyklar. - Helt fantastiskt, var en stående kommentar från medlemmarna i StonestreetŽs MCC som höll i trådarna.

BMW gör inte bara bilar de tillverkar även motorcyklar.

BMW gör inte bara bilar de tillverkar även motorcyklar.

Foto:

Vimmerby2003-05-12 07:47

Motorcykelns Dag i Vimmerby har anordnats i många år. Att arrangemanget numera är väletablerat i området kom det ytterligare bevis på i helgen.
I konkurrens med marknad i Mariannelund och folkrace på Gnagaredalen samt en del avrostningar runt om i länet så slogs det rekord igen i antal besökare.
- Jättekul att så många bara kommer hit och tittar. Det visar att det finns ett stort intresse för motorcyklar bland folk, fastslår Sören Nordén som varje år håller i kortegen genom centrala Vimmerby.
Och Nordén han har varit med ända sedan starten av det här evenemanget.
- Faktiskt var jag med och drog igång det hela 1975. Då var det i en blygsam skala, men genom åren har det vuxit till sig och StonestreetŽs som numera sköter ruljansen gör ett fantastiskt fint jobb. Jag tror bara det blivit instället ett par gånger på grund av vädret, säger han.
Det var precis att parkeringen vid Halkbanan räckte till på lördagen där splitter nya cyklar blandats med riktigt gamla veteranmaskiner.

Kortége
Den traditionella kortegen genom Vimmerby var maffig och i centrum var det många människor som samlats för att titta på alla motorcyklar som drog fram.
- Med så här mycket motorcyklar blir det en fantastisk ringlande kö, säger Nordén.
Deltagarna och vanliga besökare hade möjlighet att rösta fram den snyggaste motorcykeln. Och det blev Per Ljung, Hultsfred som vann den åtråvärda peoples choice-titeln.

En verklig värstingmaskin i specialbyggd HD?.
En verklig värstingmaskin i specialbyggd HD?.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om