Motstånd mot flytt av turistbyrån

Turistbyrån kan på nytt bli en het politisk strid i Vimmerby. Centern har inte behandlat moderatförslaget ännu, men det finns ett tydligt motstånd mot en flytt i centertoppen. Och oppositionsrådet Jan Henriksson, S, var emot en flytt förra gången - det är han nu också.

Vimmerby2011-04-08 06:25

- Vi ska ha kvar turistbyrån vid torget, i dag är jag glad att jag hade så fel i mina tidigare farhågor, säger han i en kommentar till det förslag kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, lagt fram.
Förslaget går ut på att kommunen tar in turistarbetet i sin egen organisation och skapar samordningsvinster med det egna bolaget Astrid Lindgrens Näs.
Hur det ska ske och vilka effekter det kan ge ska en kommande utredning som ekonomiavdelning ska göra visa.
Glennfalk vill också i det sammanhanget flytta turistbyrån rent fysiskt till Näs.
Alliansgruppen har ännu inte tagit ställning till modertförslaget. Centern är näst störst parti i Alliansen, och var drivande när turistbyrån flyttades till Rådhuset vid torget.

Rådhuset
- Vi har inte behandlat frågan i partiet ännu, men personligen anser jag att turistbyrån har en mycket bra placering vid torget, och jag vet flera i mitt parti som är på samma linje, Rådhuset är en kommunal angelägenhet och jag anser att turistbyrån ligger bra där, och de som jobbar där måste få ha fokus på turistsäsongen 2011, säger Ingela Nilsson Nachtweij, som sitter i kommunstyrelsen för centern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om