Motstånd mot nya tomter

Många av fastighetsägarna vid sjön Snesnaren är emot en fortsatt exploatering av området på norra sidan av sjön. Minst sex markerar stark oro för hård exploatering, biltrafik, buller och damm. Och i princip ingen av grannarna vill ansluta sig till en gemensam VA-lösning som är en väsentlig del i detaljplanen.

Vimmerby2012-11-06 07:37

Det framgår av den samrådsredogörelse som följer planförslaget som kommunstyrelsen nu beslutat att ställa ut för granskning. Planförslaget har varit aktuellt i ett antal år sedan en privat markägare vill planlägga området för att kunna exploatera det med ett antal tomter med friliggande bostäder.

Motstånd
Kommunstyrelsen aktualiserade planarbetet på nytt i september 2010 och planen ställdes ut för samråd under hösten 2011. Då visade det sig att det finns ett kraftigt motstånd för stora delar av planen bland de boende och fritidsboende på norra sidan av sjön.
Av 17 sakägare har samtliga utom två invändningar mot planförslaget. De flesta markerar att de inte alls är intresserade av att ansluta sig till någon gemensam avloppsanläggning som är ett krav i planen för de nya tomter som kan bli till.
Länsstyrelsen tycker den ambitionen är bra, men inser precis som kommunen också kommenterar i samrådsredogörelsen, att ingen av de befintliga fastigheterna kan tvingas in i en ny gemensam anläggning. Något som får Länsstyrelsen att befara en ökad belastning på sjön, och det vill inte Länsstyrelsen acceptera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om