Lärarna möttes av en oplogad parkering

Torsdagens snöfall gjorde att det tog lång tid innan alla platser i Vimmerby kunde plogas. En sådan plats var Astrid Lindgren skolans personalparkering.

Parkering för personal vid Astrid Lindgrens skola var under fredagsmorgonen fortfarande oplogad.

Parkering för personal vid Astrid Lindgrens skola var under fredagsmorgonen fortfarande oplogad.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2021-12-03 17:00

– Jag var sen och fick ta den parkeringen som erbjöds. Halvvägs in inser jag att jag kommer sätta mig fast här och med största sannolikhet kommer jag inte komma loss sen, sa Madde Knutsson, lärare vid Astrid Lindgrens skola, på fredagen.

Hon fick medhåll från kollegan Kristin Olsson:

– Det krävs fyrhjulsdrift för att köra här.

Andreas Roth är arbetsledare på gatukontorets driftenhet.

– Folk orkade inte mer igår. Våra mannar var ute mellan 12-15 timmar för att få upp gatorna och det blir trafikfarligt när man sitter i tunga fordon och är trött. Då tog jag beslutet att ta in dem. Det är vårt mål att köra även parkeringar men bakom stadshuset har politikerna det lika jäkligt idag (fredag).

De kanske kan arbeta hemifrån?

– Ja den som ändå kunde det. Jag visste faktiskt inte att vi missat den parkeringen vid AL men jag har en kille ute i det området så jag ber honom åka förbi och se vad han kan göra nu.

undefined
Efter tidningens samtal med kommunen skickades en plogbil till parkeringen. Dessvärre var den redan fylld med bilar men för de som kan komma över plogvallen bakom är det fri passage ut nu.

När tidningen informerar lärarna skakar de på huvudet.

– Det vore ju bra om läraryrket kunde prioriteras någon gång. Jobba med barn eller politiska frågor? Det står 25 barn och väntar på oss som vi har ansvaret för, säger Madde Knutsson.

– Det finns ju inte heller några andra parkeringar att stå på, det är bassängtaket eller den här. En lärare fick stå på parkeringen uppe vid ishallen igår (torsdag), säger Kristin Olsson.

– Vi får också böter om vi står minsta fel, det har man ju fått så det vågar vi inte, säger Knutsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!