Mycket fylla när Vimmerby släppte loss

Första fria kroghelgen på länge innebar en hel del fylla. Totalt har polisen tagit hand om nio berusade personer i Vimmerby i helgen.

 I Vimmerby tog polisen nio personer som fick sova ruset av sig i polishusets arrester.

I Vimmerby tog polisen nio personer som fick sova ruset av sig i polishusets arrester.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2021-10-04 11:34

– Nio fyllor är en del, men inga våldsbrott trots att det var så mycket folk ute. Det ska vi vara nöjda med, säger Håkan Karlsson, kommunpolis i Vimmerby och Hultsfred.

Förväntan var hög när många festsugna drog ut för att festa och dansa under första helgen utan covid-restriktioner.

Polisen förberedde sig också för en stökig helg med mycket folk ute. Polisen hade två patruller i tjänst i Vimmerby och Hultsfred efter klockan 22 båda kvällarna.

– Det är ordinarie bemanning, sen hjälps patrullerna alltid åt inom polisområdet.

Just den här helgen användes arresterna i polishuset i Vimmerby.

– Det var länge sen nu, men vi brukar ha dem öppna vid speciella tillfällen när vi tror att det blir en del ingripanden, som till exempel vid de stora öltältsfesterna eller på Juldagen, säger Håkan Karlsson.

Polisens facit för den gångna helgen visar på nio personer som varit så berusade att de fått sova ruset av sig i polishuset i Vimmerby. Något som underlättar för patrullerna.

– En väsentlig skillnad mot att köra till Västervik. Det tar uppåt två timmar tur- och retur. Hit tar det några minuter. Sen tar arrestvakterna över.

– Kanske har det bidragit till att hålla ner våldet att de fullaste sovit ruset av sig istället för att vara kvar ute på stan, bedömer Håkan Karlsson.

Utöver fyllorna noteras ett sönderslaget skyltfönster i centrala Vimmerby.

– Det kan vara någon vi missade, men totalt är det ett gott betyg till alla som var ute.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!