Mycket lyckat trädbyte

För ett år sedan planterades avenbok framför Rådhuset - träd vars förtjänst bland annat är att de är mindre inbjudande för kajor. - Det blev absolut så bra som vi hoppats. Rådhustorget är fritt från kajor och träden är jättefina, säger park- och servicechef Bertil Fors.

För ett år sedan ersattes de gamla pelarekarna med avenbok. Resultatet blev lyckat, tycker park- och servicechef Bertil Fors.

För ett år sedan ersattes de gamla pelarekarna med avenbok. Resultatet blev lyckat, tycker park- och servicechef Bertil Fors.

Foto:

Vimmerby2011-11-10 07:26

När de 50 år gamla pelarekarna framför Rådhuset avverkades raskt som ögat efter ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott förra våren var det inte alla Vimmerbybor som joddlade av glädje.
Men kommunen försvarade beslutet - träden var för höga och dominerade bilden, en del hade börjat murkna. Och så var det kajorna, som gillade pelarekarna och lämnade högar av träck efter sig på torget och parkbänkarna.
Nu är det ett år sedan de nya träden, avenbok planterades.
- De har en bra livslängd och kan stå i hundratals år, säger park- och servicechef Bertil Fors.
Han tycker att trädbytet blev lyckat. Och tror också att de flesta Vimmerbybor är nöjda.
- Vi har faktiskt inte fått en enda negativ kommentar. Det enda som varit lite retligt är att ett träd gått sönder och stått dött hela sommaren och det har varit problem att få ett nytt levererat. Men det ska komma ett i morgon (läs i dag).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om