Mycket snack om sommartorget

Under en veckas tid har det jobbats febrilt med att få ordning på soimmartorget i Vimmerby. Och allt ska vara klart under fredagen lovar parkchefen Bertil Fors och centralförrådets ansvarige, Bo Palmér. - Vi håller tidsschemat, säger båda. Men allt är inte frid och fröjd. Många Vimmerbybor kommer med ilskna synpunkter på utsmyckning och annat i centrum.

På torsdagen placerades de sista blomsterarrangemangen ut på torget.

På torsdagen placerades de sista blomsterarrangemangen ut på torget.

Foto:

Vimmerby2006-06-30 06:09

Vimmerby är i förändring på många håll och kanter. Det rivs, det byggs och det planteras.
I takt med förändringarna engagerar sig också Vimmerbyborna starkt och har synpunkter på vindarna som blåser. En del är ljumma och behagliga, andra är iskalla och kyligt bitande.
Det senaste projektet, sommartorgets utformning, har nu hamnat under lupp. Efter midsommarhelgen stängdes torget av och under en veckas tid har det jobbats med att göra iordning för sommarens aktiviteter och göra ett trevligt och fräscht intryck för turisterna.
I takt med uppbyggnaden har också synpunkterna kommit i dagen och det kan konstateras att det är två saker som retar folk mest.
Men sommartorget i Vimmerby är ett känsligt ämne. Många uttalar sig gärna, men ingen vill ställa upp offentligt och säga vad man tycker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om