Nachtweij: ”Jag trodde inte förslaget var så långt gånget…”

Ingela Nilsson Nachtweij, oppositionsråd (C), tar emot nyheten om majoritetens skolplaner med lika delar glädje och förvåning. – Det här har ju resonerats om i arbetsutskottet, men jag har inte tagit upp det i min grupp (partigruppen) än. Jag trodde inte att förslaget var så långt gånget, säger hon i en kommentar till Vimmerby Tidning

Ingela Nilsson Nachtweij.

Ingela Nilsson Nachtweij.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2016-09-13 13:25

Nachtweij framhåller också att ytterligare frågor nu väcks, om det är så att Astrid Lindgrens skola ska ersättas:

– Som jag har förstått det så bygger allt på hur Arbetsmiljöverket resonerar kring bristerna på AL-skolan. Det är kostnadsfrågor, helt enkelt. Och vi måste dessutom diskutera vad vi ska ha AL-skolan till – ska den stå tom om det byggs en ny skola?

– Men hag vill inte uttala mig om själva förslaget förrän jag pratat med min grupp. Och vi måste se till att göra en riktig utredning först, så vi har ett ordentligt underlag att gå på.

Hon tycker också att förslaget är lite märkligt, då kommunens bank har uppmanat till återhållsamma investeringar.

– Vimmerby kommun är den kommun i hela Sverige som investerade mest per capita under 2013, och vår bank har sagt att vi ska hålla igen. Så i relation i till det är jag mest förvånad över att förslaget det kom så snabbt. Men jag välkomnar alla initiativ. Det är glädjande att det resoneras och att man vill saker.

Tror du att det här kan bli en valfråga?

– Det vill jag inte uttala mig om i nuläget. Vi behöver titta noggrant på det här förslaget först.

LÄS ÄVEN: MAJORITETEN VILL BYGGA NY SKOLA I VIMMERBY
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om