Nachtweij om platsen i fullmÀktige "Har inte blivit av"

Förre ordföranden i Kommunstyrelsens, Ingela Nilsson Nachtweij (C) har Ànnu inte lÀmnat in nÄgon begÀran om att Àven lÀmna sin plats i fullmÀktige som hon deklarerade för tvÄ mÄnader sedan att hon ska. "Nu fÄr jag inte delta pÄ KF av tvÄ skÀl sÄ nÄgon brÄdska Àr det vÀl inte" kommenterar hon.

Ingela Nilsson Nachtweij har fortfarande kvar sin plats som folkvald ledmot i fullmÀktige. NÄgon begÀran om entledigande har inte kommit in till kommunen. "Nu fÄr jag inte delta pÄ KF av tvÄ skÀl sÄ nÄgon brÄdska Àr det vÀl inte" kommenterar hon.

Ingela Nilsson Nachtweij har fortfarande kvar sin plats som folkvald ledmot i fullmÀktige. NÄgon begÀran om entledigande har inte kommit in till kommunen. "Nu fÄr jag inte delta pÄ KF av tvÄ skÀl sÄ nÄgon brÄdska Àr det vÀl inte" kommenterar hon.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-12 10:30

För tvÄ mÄnader sedan meddelade den tidigare ordföranden i kommunstyrelsen, Ingela Nilsson Nachtweij (C) att hon fÄtt nog efter all turbulens och bestÀmt sig för att lÀmna politiken helt och hÄllet.

Hon motiverade dÄ sitt besked med bland annat att hon inte ser nÄgot utrymme att driva den politik hon brinner för. TvÄ mÄnader senare har ingen begÀran om entledigande kommit in till stadshuset.

– Det har inte kommit in nĂ„gon sĂ„dan, svarar kommunsekreterare Jenny Andersson nĂ€r vi frĂ„gar.

Hur vill du kommentera att du Ànnu inte avsagt dig platsen i fullmÀktige?

"MÄnga har bett mig vara kvar i KF men jag har haft datorhaveri och det har inte blivit av att skicka in en avsÀgelse mitt i viruskrisen", svarar Ingela Nilsson Nachtweij via sms.

"Nu fÄr jag inte delta pÄ KF av tvÄ skÀl sÄ nÄgon brÄdska Àr det vÀl inte. PÄ grund av Covid 19 Àr det bara 8 av 14 som Àr utsedda att företrÀda centern och jag Àr inte en av dem", skriver hon.

Hon hÀnvisar ocksÄ till den förundersökning om misstankar om brott mot efterforskningsförbudet som pÄgÄr sedan hon polisanmÀlts av partikamraten Erik Paulsson.

"Åklagare Gunilla Öhlin har inlett en förundersökning om det som jag vĂ€lkomnar. Det har gĂ„tt Ă„tta mĂ„nader sedan polisanmĂ€lan gjordes och jag invĂ€ntar ett avgörande, eftersom den polisanmĂ€lan tynger mig".

Kan man tolka det som att du avvaktar förundersökningen innan du gör slag i saken?

"Nej, det har bara inte blivit av, sÄ den tolkningen kan du inte göra".

Enligt kammarĂ„klagare Gunilla Öhlin blir det inget beslut om förundersökningen förrĂ€n efter sommaren.

Karta: Stadshuset i Vimmerby
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!