Någon har stulit Annes hästvagn

En vecka hann Anne Harrysson köra sina turer med häst och vagn mellan torget och Näs. En vecka innan tjuven var framme. I går, när hon skulle börja den här veckans körningar, var vagnen borta. - Jättetråkigt. Och det måste ha varit planerat. En stor vagn får man ju inte med sig hur som helst.

Förra veckan gick vagnen i skytteltrafik mellan torget och Astrid Lindgrens Näs. Så här ser den försvunna vagnen ut. Foto: Charlotta Lindkvist

Förra veckan gick vagnen i skytteltrafik mellan torget och Astrid Lindgrens Näs. Så här ser den försvunna vagnen ut. Foto: Charlotta Lindkvist

Foto:

Vimmerby2008-07-23 06:14

Anne Harrysson sitter på Turistbyrån i Vimmerby och vet inte riktigt vad hon ska tro. Hennes jobb att köra turister med häst och vagn mellan torget och Näs blev sannerligen inte långvarigt. I går var nämligen hennes vagn spårlöst borta.
- Det är jättetråkigt. Jag har bara hunnit köra femton turer, men det var verkligen uppskattat, både av turister och Vimmerbybor. Många har kommit fram och sagt att de gillat det här inslaget i stadsbilden.
Initiativet till turerna var hennes eget. Hon gillar Astrid Lindgren och hon gillar hästar.
- Det var kul att köra med häst och vagn genom Vimmerby som på Astrids tid. När hon var barn var det ju ett självklart transportmedel.
Efter sista turen i torsdags ställdes vagnen av vid den hage intill parkeringen vid Astrid Lindgrens Värld, där hon får parkera såväl häst som vagn när de inte är i trafik.
- Som tur var tog jag hem hästen över helgen. Jag vill inte tänka på hur det skulle ha varit om hon också varit borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om