Hallucinerade efter drogtripp – misshandlade granne

Mannen sprang naken ner i trapphuset och började misshandla en kvinnlig granne.

Kalmar tingsrätt dömde en Vimmerbybo för misshandel och ringa narkotikabrott.

Kalmar tingsrätt dömde en Vimmerbybo för misshandel och ringa narkotikabrott.

Foto: Arkivfoto

Vimmerby2023-05-30 12:14

Det var i mars förra året som mannen rusade efter sin granne, en kvinna i 70-årsåldern, och misshandlade henne med slag i ansiktet. Mannen, som är i 55-årsåldern, har uppgett i förhör att han hade tagit droger den aktuella dagen och fått hallucinationer efter det, som gjorde att han såg spindlar överallt i sin bostad. Mannen slog därför sönder inventarier i lägenheten, och tog sig därefter ut i trapphuset där han träffade på sin granne. Den målsägande kvinnan har i sin tur uppgett att hon var på väg ut med soporna när hennes granne kom springande naken emot henne, och började slå henne med kraftiga knytnävsslag i ansiktet. Mannen har uppgett att han såg spindlar även på kvinnan som han skulle plocka bort, och att det varit orsaken till varför han slagit henne. De har inte haft något otalt med varandra sedan tidigare, uppger han.

Ytterligare två personer som arbetade i byggnaden blev vittne till händelsen, framgår ur domen från Kalmar Tingsrätt. De reagerade när de hörde höga skrik och gick då dit för att kolla vad som hänt. Då kom 55-åringen dit, han bad först om hjälp men uppträdde sedan aggressivt även mot de två personerna.

Nu döms mannen för misshandel och ringa narkotikabrott. Han erkänner det ringa narkotikabrottet. Han medger även omständigheterna kring misshandeln, men förnekar brott eftersom han inte haft något uppsåt. Mannen är tidigare ostraffad och straffet blir därför villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Han döms även att betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!