Nämnden vägrar ge upp - överklagar igen

Miljö- och byggnadsnämnden vägrar ge sig i frågan om in- och utfarten vid Vimmerby Bed and Breakfast. Nu överklagas beslutet - till mark- och miljööverdomstolen. Den senaste överklagan kostade Vimmerby kommun 56 125 kronor i advokatkostnader. - Det här är ingenting emot Henrik (Samuelsson). Vi vill bara se om en detaljplan räcker som underlag eller inte, säger nämndens ordförande Lars-Inge Green (S). - Det är helt absurt, säger fastighetsägaren Henrik Samuelsson.

Vimmerby2015-07-08 23:04

I höstas riktade miljö- och byggnadsnämnden ett föreläggande mot fastighetsägaren Henrik Samuelsson på grund av att han inte stängt den östra in- och utfarten till sin fastighet vid gamla tvätten, där han sommaren 2014 öppnade vandrarhemsverksamhet. Nämnden hotade också Samuelsson med höga vitesbelopp om deras krav inte åtgärdades inom en snar framtid.
Men Henrik Samuelsson gick inte med på kraven - och överklagade till länsstyrelsen.
Den statliga myndigheten gav Samuelsson rätt och upphävde nämndens beslut. Och då blev det nämndens tur att överklaga. Men deras överklagan till mark- och miljödomstolen gav inget mer än 56 125 kronor i advokatkostnader. Mark- och miljödomstolen såg på frågan på samma sätt som länsstyrelsen. Mark- och miljödomstolen menade "att nämnden inte haft fog för sitt beslut att, med detaljplanen som grund, förelägga Henrik Samuelsson att stänga in- och utfarten till Vimmerbyallén i fastighetens sydöstra del".
Om nämnden nöjde sig med mark- och miljödomstolens besked? Inte direkt. Nu väljer de att överklaga till högsta instans: mark- och miljöverdomstolen.
- Vi har ansökt om prövningstillstånd, men har inte fått det än, säger nämndens ordförande Lars-Inge Green (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!