Nära halva Krönsmon redan reserverad

Två nya industriområden börjar byggas i Vimmerby i höst, Östra Ceos och Krönsmon. Flera tomter är redan reserverade, bland annat nära halva området på Krönsmon.

Vimmerby2012-08-30 06:17

Det fick Företagarna i Vimmerby veta när de tog en busstur genom de nya industrilandskapen i Vimmerby på tisdagskvällen.
- Tillgången till industrimark har varit en långbänk under många år, nu tycker åtminstone jag personligen att kommunen löst behovet för många år framåt med de områden som är på gång. Det större utbudet ger också valfrihet beroende på vilken form av verksamhet det gäller, säger Marcus Alsér, ordförande i Företagarna i Vimmerby.

Priser och tidsplan
Företagarna bjöd in alla företagare, det vill säga inte bara medlemmar, till rundturen. Utöver ett 35-tal företagare var också stadsarkitekten Bo Klarén, näringslivschefen på kommunen, Patrik Kinnbom, och näringslivssekreterare Carina Östh med på turen för att ge information. De omskrivna blivande industriområden som kommunen ska exploatera på Östra Ceos, Krönsmon och det tredje som planeras i närheten av Höredstahult besöktes under rundturen.
- Det blev en mycket bra kväll. Vi fick se de områden som diskuterats och fick upplysningar och information om hur man tänker gå tillväga, vilka tidsplaner som styr och markpriser och sådant, så det var mycket givande, säger Marcus Alsér.
Tidsplanen är enligt näringslivschefen Patrik Kinnbom att arbetet med att schakta bort jord från Ceos och sedan fylla upp med massor från Krönsmon ska igång under hösten.
- Upphandlingen pågår via den konsult vi anlitat för det här uppdraget, säger han till vår tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om