Närmare nytt behandlingshem

30 meter. Det är den respekt Vimmerby kommun erbjuder de Vimmerbyfamiljer som bor utmed Bysjövägen när kommunen nu skissar vidare på planerna för ett nytt behandlingshem i Lundområdet.

Infarten till det planerade behandlingshemmet är tänkt att ligga mellan rondellen vid ishallen och de befintliga fastigheterna på Bysjövägen.

Infarten till det planerade behandlingshemmet är tänkt att ligga mellan rondellen vid ishallen och de befintliga fastigheterna på Bysjövägen.

Foto:

Vimmerby2008-08-21 06:10


Det framgår av det planprogram som kommunen låtit ta fram och som kommunstyrelsens arbetsutskott godkänt för samråd.
- Det innebär att alla, allmänheten, föreningar eller vem det nu vara kan, har chans att avge synpunkter på de riktlinjer vi lägger fram, säger Bo Klarén, kommunarkitekt i Vimmerby.
Bakgrunden till planerna att bygga på Lundområdets norra del, närmast mot hörnet Lundgatan Bysjövägen, kom i dagen i vintras då det blev känt att Aleris som driver Stenbäcken och Strandgårdens behandlingshem i Vimmerby behöver nya lokaler.

Lundområdet lämpligast
Efter resonemang med kommunen har parterna enats om just Lundområdet, något som både närboende och åtskilliga andra Vimmerbybor reagerat kraftigt mot.
Enligt planprogrammet har andra alternativ till placering undersökts, men både Aleris och kommunen har fastnat för den norra delen av Lundområdet. I planprogrammet skriver kommunen att platsen anses lämplig för ett behandlingshem.
Vem gör den bedömningen?
- Utifrån den översiktsplan som finns är det här området avsett för bostäder och eftersom det här handlar om en form av bostäder om än kopplad till en vårdverksamhet gör kommunen den bedömningen i nuläget, säger Bo Klarén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om