"Nästa säsong ska vi bli ännu bättre"

Efter VIBK:s missade avancemang - nu är arbetet med att ta nästa steg i full gång.

Den största besvikelsen efter fredagens förlust har lagt sig för Vimmerby IBK:s sportchef Mathias Westerling Jansson. Nu har han istället inlett arbetet inför nästa säsong.

Den största besvikelsen efter fredagens förlust har lagt sig för Vimmerby IBK:s sportchef Mathias Westerling Jansson. Nu har han istället inlett arbetet inför nästa säsong.

Foto:

Vimmerby2016-03-14 15:37


Den största besvikelsen har lagt sig. Nu har arbetet med att göra Vimmerby IBK till ett ännu mer slagkraftigt lag inletts.

- Det ringer många spelare som vill hit. Riktigt bra spelare dessutom, berättar sportchefen Mathias Westerling Jansson.

Du kan knappast ha missat det. Vimmerby IBK behövde ta tre poäng hemma mot Hovslätt i fredags för att avancera till division ett. Annars skulle gästerna ta platsen. Inför en kokande hemmahall (750 personer på läktarna) hade VIBK 3-3 in i slutminuterna, men föll med 4-3 efter ett sista mål i tom kasse.

Besvikeslen var enorm bland spelare och ledare.

- Direkt efter matchen kände man bara en stor tomhet. Men sett över hela säsongen ska vi vara nöjda. Det ska inte den sista minuten i den sista matchen ta ifrån oss, säger Mathias Westerling Jansson.

- Däremot hoppas jag att vi har lärt oss något av detta - att varje match ska spelas som om den vore en seriefinal. En poäng är lika viktig vare sig den tas i början eller i slutet av en serie och man får aldrig chansen att spela om en dålig match.

VIBK:s sportchef har redan inlett arbetet inför nästa säsong och målsättningen är klar: VIBK ska bli ännu bättre.

- Först och främst ska vi säkra upp tränarbiten samt göra en inventering av nuvarande trupp. Det hoppas jag vi kommer ha klart med inom ett par veckor.

Det ryktas också om flera starka nyförvärv som är på gång in?
- Det ringer många spelare som vill hit. Riktigt bra spelare dessutom.

- Men vad gäller nyförvärv så beror det helt på vad som händer med den befintliga truppen. Vi har också en långsiktig plan där våra egna yngre spelare är centrala, säger Westerling Jansson.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om