Nästan fullbelagt

Det börjar bli ont om Industritomter i Vimmerby . Men kommunen står inte handfallna. Ett par möjliga områden för nya tomter diskuteras i nuläget. - Krönsmon är väl det förslag som ligger bäst till och som vi i dag har planer för, säger kommunarkitekten Bo Klarén.

Vimmerby2008-10-21 06:41

De lediga tomterna på industriområdet blir allt färre. Senast i raden att bygga nytt är Materialmännen som satsar på ett huvudlager till sina anläggningar. Och på den längan jäms med järnvägen blir det bara ett litet område i nederkant ledigt.
Granne med Bilprovningen har Finnveden Lastvagnar långt framskridna planer på att bygga en ny servicehall. Idag är man inrymda i lokaler vid Karlbergs bilaffär.
Och sedan är det i det närmaste nästan fullt på industriområdet.
- Ja, det finns lite småplatser här och var inne i området, men det är mest som villatomter. Så helt klart måste vi se oss om efter ett nytt industriområde, säger Bo Klarén.
Ett av områdena som har diskuterats är granne med Arla mjölkpulverfabrik, men det är ett ytterst osäkert projekt eftersom kommunen inte äger marken.
- Det är naturligtvis en hake och därför vet vi inte heller när eller om det kan bli verklighet, men området är planlagt, säger Klarén.
Men det finns ett andra och mycket hetare alternativ som heter Krönsmon, bortom reningsverket, men även om marken redan finns så är det inte helt lätt att etablera ett industriområde på platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om