Nationaldemokratiskt Krönmöte

Den 21 juni höll Nationaldemokraterna i Vimmerby ett informationsmöte med partiledaren Marc Abramsson som gäst. Mötet hölls på ekumeniska sommargården Kröngården.

Vimmerby2007-07-25 07:11

- Det här hade jag inte en aning om. Vi har relativt enkla rutiner för uthyrning, men här har förmodligen något inte fungerat, säger Magnus Carlsson, ordförande i Föreningen Kröngården.
Kröngården, som sommartid drivs av fyra kyrkor, är ett populärt utflyktsmål; här kan man ta en fika, lyssna på musik eller delta i gudstjänster och andakter i intilliggande Kröngårdskyrkan. Lokaler i sommargården hyrs dessutom flitigt ut för privata sammankomster och föreningsmöten.
Det som gäller generellt för uthyrning är att det ska vara en alkohol- och rökfri miljö och att hyresgästen inte arbetar mot Kröngårdens grundtanke - det kristna budskapet.
Men att det var det invandrarfientliga partiet Nationaldemokraterna i Vimmerby som hyrde konferensrummet på Kröngården för ett informationsmöte den 21 juni kommer nu som en överraskning för uthyraren.
Lokalen hyrdes nämligen av en privatperson.
- Det är ganska vanligt att privatpersoner bokar rummet för sammanträden och vi har aldrig haft anledning att ifrågasätta någon, säger Magnus Carlsson, ordförande i Föreningen Kröngården.
Det hela hade kanske också fortsättningsvis varit en angelägenhet känd bara för de som närvarade på mötet, om inte en artikel med bild lagts ut på partiets nätupplaga av tidskriften Nationell Idag. I artikeln namnges inte Kröngården, istället berättas att "för ändamålet hade en mycket fin lokal hyrts". Men av bilden framgår det i vilken lokal informationsmötet - där deltagarna bland annat kunde få veta mer om partiets inställning till ett höjt invandringsmottagande i Kalmar län de närmaste åren och köpa "nationella produkter" i den medhavda Sverigebutiken - hölls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om