"Nattdagis är högprioriterat för oss"

Kvälls- och nattdagis. Avskaffat vårdnadsbidrag. Gratis kulturskola. Det vill Socialdemokraterna prioritera i barn- och utbildningspolitiken. - Vi vill ha nattis så fort som möjligt, säger Camilla Stridh, partiets ordförandekandidat till barn- och utbildningsnämnden.

Daniel Nestor och Camilla Stridh i Socialdemokraterna vill att kulturskolan i Vimmerby ska bli avgiftsfri.

Daniel Nestor och Camilla Stridh i Socialdemokraterna vill att kulturskolan i Vimmerby ska bli avgiftsfri.

Foto:

Vimmerby2014-08-18 06:18


Kvälls- och nattöppen förskola finns i allt fler kommuner. Socialdemokraterna vill införa den utökade tjänsten i Vimmerby kommun så snart som möjligt.
- Det är en jätteprioriterad fråga för oss. Vi är ett område med mycket industri och det är olika skiftgångar och vissa är ensamstående. Som det är idag får många lösa det med familj och vänner. Nattdagis skulle göra att fler kommer att kunna jobba mer och då ökar kommunens intäkter, berättar Camilla Stridh som i dagsläget inte vet vad satsningen skulle kosta.
Hur stort är behovet?
- Det har inte gjorts någon undersökning, men från mitt jobb på Ljunghälls ser jag att behovet är stort.

Avskaffa vårdnadsbidraget
Socialdemokraterna vill även avskaffa det kommunala vårdnadsbidraget, som föräldrar kan få om de stannar hemma med barn. Bidraget ligger på 3 000 kronor skattefritt per månad och gäller för barn mellan ett och tre år. Man kan inte kombinera vårdnadsbidrag med kommunalt finansierad förskola.
- Det är en jämställdhetsfråga. 90 procent av de som tar vårdnadsbidraget är kvinnor och vi lägger hellre pengarna på nattdagis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om