"Naturligt med turistbyrå i centrum"

Den moderata kommunledningen vill ha en ny organisation för kommunens turistarbete. I det ingår en flytt av turistbyrån från rådhuset till Näs.
Det reagerar förre moderatpolitikern och tidigare ordföranden i Svensk Handel, Christer Thornberg, starkt emot.

Vimmerby2011-05-24 06:19

- Placeringen av turistbyrån är en större fråga än man kanske tror. Titta i många andra städer, inte minst ute i Europa, där ligger turistbyrån oftast i en centralt belägen kulturbyggnad. Det är ingen tillfällighet, säger Christer Thornberg.
Han är en av de krafter som i mitten av 2000-talet var pådrivande för att turistbyrån då flyttades från den gamla taxistationen till rådhuset vid torget.
- Nu ser vi att det var ett lyckat drag, antalet besökare på turistbyrån har ökat till 40 000 - 50 000. Lägg sedan till alla de andra som ingår i olika sällskap, om en buss stannar vid turistbyrån går kanske 2-3 personer in, de andra besöker centrum, så det totala antalet besökare som turistbyrån genererar är betydligt större, säger han.
Är det en turistbyrås uppgift då, att dra så mycket folk som möjligt till centrum och handeln?
- Nej, det är inte den primära uppgiften. Det är att ge den service och information besökarna behöver för att få en så bra helhetsupplevelse som möjligt, och det är naturligt att söka sig till centrum när man vill ha grundläggande information om en plats. Man förväntar sig att turistbyrån ligger i centrum, och gör den det och fungerar bra, som till exempel i Vimmerby, då gynnar det både besökaren som lätt hittar den information han söker och den samlade näringen i Vimmerby som tillgodoser besökarens behov, och det är bra för alla, motiverar Christer Thornberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om