Naturligt utbyte

Livet i akvariet, mikroskopen och de konserverade djuren. Naturskolan är ett naturligt möte mellan förskolan och gymnasiets resurser i Vimmerby.

Vimmerby2008-05-30 06:28

- Det här ska ge barnen ett första intryck och ett intresse för miljön och för hur allt hänger ihop, samtidigt som det är ett möte med naturvetenskapen som lärometod, säger Tony Carlsson, lärare på gymnasiet i Vimmerby.
Samarbetet mellan förskolorna i och barn- och fritidsprogrammet i det som kallas Naturskolan har pågått i tiotalet år nu. Där har gymnasieeleverna och förskolan kopplat ihop pedagogik med friluftsliv ute i naturen.
I år har ett steg till tagits på försök.

Amazonasakvariet
Vid var sitt tillfälle har de åtta grupperna med förskolebarn fått komma till den naturvetenskapliga enheten på gymnasiet för att med bland annat barn- och fritlidselever som pedagoger ta sig en titt på hur livet ter sig sett genom ett mikroskop, eller kanske i en vattenmiljö i Amazonasakvariet.
Tony Carlsson på naturprogrammet och Tomas Svarén på barn- och fritid ser många poäng i samarbetet.
- Det ger de förskolebarnen en inblick i hur livet och miljön hänger ihop, från myran till människan, och det ger en röd ytråd till det miljötänkande som är lika viktigt för oss alla, och det känns som det är bra att börja med de små, säger Tony Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om