Necovski får sparken från Itsam

Alberto Necovski får sparken som vd för kommunalförbundet Itsam. Den skandalomsusade vd:n kommer att få ett antal månadslöner i avgångsvederlag. - Avgångsvederlag är praxis när man gör såhär, säger direktionens ordförande Sven-Inge Karlsson (C).

Får gå. Itsams skandalomsusade vd Alberto Necovski sparkas från Itsam, men kommer att få ett antal månadslöner i avgångsvederlag.

Får gå. Itsams skandalomsusade vd Alberto Necovski sparkas från Itsam, men kommer att få ett antal månadslöner i avgångsvederlag.

Foto:

Vimmerby2013-12-03 07:16


Förhandlingarna mellan Itsam och den skandalomsusade vd:n Alberto Necovski är ännu inte helt avslutade. Men parterna har träffat en principöverenskommelse om att Necovski avslutar sitt uppdrag som vd på kommunalförbundet.
I en skrivelse berättar direktionen att man har "kommit fram till och beslutat att Itsam nu behöver övergå i en mer förvaltande verksamhet och därmed behöver en ny vd".

Oklar summa
Parterna är överens om villkoren i överenskommelsen, men har ännu inte satt den på pränt. Klart är att Alberto Necovski kommer att få ett avgångsvederlag. Ordföranden i direktionen, Sven-Inge Karlsson (C), vill inte gå in på vilken summa Necovski köps ut för.
- Han kommer att få ett avgångsvederlag, men det är inte helt klart vad.
När är det klart?
- Det vet jag inte. Det här är en förhandling mellan Monica Holmberg (HR-chef på Åtvidabergs kommun) och Maud Gustavsson (regionombudman på fackförbundet Vision).
Är ni nöjda med uppgörelsen?
- Vi har inte haft något direktionsmöte, men det är vi nog.
Var det självklart att Necovski skulle få ett avgångsvederlag?
- Ja, så är det och det har hela direktionen varit överens om. Det är praxis när man gör såhär.
Var inte kritiken mot Necovski tillräcklig för att han ska kunna gå utan avskedsvederlag?
- Så har inte diskussionen varit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om