Necovski köps ut - för 828 000

Alberto Necovski har fått svidande kritik för sitt sätt att sköta kommunalförbundet Itsam. Nu kommer belöningen. Den sparkade vd:n får 828 000 kronor i avgångsvederlag. - Det kan vara en bra lösning för Itsam, säger Anders Ljung (C), Kindas ledamot i direktionen.

Itsams sparkade vd Alberto Necovski kan räkna in nya inkomster från kommunalförbundet. Necovski köps ut för en årslön, totalt 828 00 kronor.

Itsams sparkade vd Alberto Necovski kan räkna in nya inkomster från kommunalförbundet. Necovski köps ut för en årslön, totalt 828 00 kronor.

Foto:

Vimmerby2013-12-11 07:27


Alberto Necovski och kommunalförbundet Itsam har varit höstens stora följetong. Itsams vd entledigades från sitt uppdrag i september och sparkades efter KPMG:s starkt kritiska revisionsrapport.

Polisanmäld
Nu är innehållet i parternas uppgörelse klart. Alberto Necovski köps ut för en årslön, totalt 828 000 kronor. Överenskommelsen kommer enligt uppgift att undertecknas på torsdag. På fredag träffas direktionen för ett sammanträde i Linköping.
- Förslaget är 12 månadslöner, men jag vet inte hur man har kommit fram till det. Jag kan inte svara på om det är rimligt och riktigt eftersom jag inte vet vad man har haft för utgångspunkt, säger Anders Ljung (C), Kindas ledamot i direktionen.
Det var Ljung personligen som underteckande Necovskis lönehöjning under våren 2012, utan att anmäla lönehöjningen i direktionen. Då ökade Itsam-vd:n sin lön med 11,8 procent till nuvarande 69 000 kronor.
Löneökningen är en av punkterna som tas upp i KPMG:s revisionsrapport som presenterades för några veckor sedan. Där kritiseras Necovski bland annat för flitigt utnyttjande av tjänstebilen privat, vidlyftig representation, slarvig redovisning och obefintlig dokumentation av utrikes studieresor.
Under sin tid som vd har Necovski endast anmält två delegationsbeslut till direktionen, båda under 2013.
Den mest flagranta händelsen är troligen inköpet av tv-utrustning för över 30 000 kronor med företagets pengar. I mer än två år hade Necovski teven och Bluray-spelaren i sin egen bostad. Åtminstone teven återfinns numer på Itsams kontor i Kisa.
Necovski är även polisanmäld för trolöshet mot huvudman.
- Jag tror nog att det hade varit svårt att säga upp honom. Så vitt jag vet är det ingenting som är åtalbart. Det skattemässiga med tjänsteresorna håller på att rättas till och då är det såhär man måste göra, säger Anders Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om