Nej, säger kommunen

Begravningar i plenisalen? "Olämpligt", tycker Vimmerby kommun. Men det tycker inte kyrkoherde Bo Lindell. Han tycker till och med att kommunledningens nej på kyrkans önskemål är fånigt. - Jag blev förvånad när jag läste att församlingens begäran avslagits med så dåliga argument. Likaväl som det är lämpligt att hålla vigslar i stadshuset skulle man kunna hålla begravningar där.

Vimmerby2006-03-03 07:14

Plenisalen, som är något av kommunens officiella samlingssal i olika sammanhang, skulle även kunna tjäna som borgerlig begravningslokal, menar Vimmerby församling.
-Den är avskild, religiöst neutral, stilren och rymlig. Där finns dessutom en flygel, vilket S:t Johannes kapell saknar, och inte har plats för, säger kyrkoherde Bo Lindell.
Bo Lindell tycker helt enkelt att plenisalen passar ypperligt som begravningslokal för de som valt bort kyrkan.
Men hans uppfattning delas inte av kommunledningen. Efter att kyrkoherden å samfällighetens vägnar begärt att få hyra plenisalen för borgerliga begravningar framöver blev det avslag i kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunledningen tycker inte att plenisalen svarar upp mot de krav på stillhet och ostördhet som ställs på en begravningslokal och hänvisar till att begravningar oftast äger rum på vardagar, när ordinarie verksamhet pågår i stadshuset. Dessutom ligger plenisalen intill stadshusets cafeteria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om