Nej till BK Boston - som inte kommer överklaga

I dag kom det. Smålands Fotbollsförbunds definitiva nej till BK Boston. Det blir inget spel i division sex, utan laget får köra sin premiärsäsong i reservlagsserien.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2016-04-18 09:47


I förra veckan överklagade den nybildade Vimmerby-föreningen tävlingskommitténs beslut om att inte låta BK Boston ta den tomma plats som uppstod i division sex då IK Tuna Södra tvingades dra sig ur serien.

I dag kom styrelsens svar: Avslag!

I sitt svar konstaterar Smålands Fotbollsförbunds styrelse att sista datum för seriejusteringar har passerats, att BK Boston har accepterat sin plats i reservlagsserien, att tio lag i division 6 (som det nu blir) är målsättningen och att tidigare elva lag bara var en nödlösning samt att IK Tuna Södras avanmälan kom så sent som i fredags - samma dag som serien startade.

BK Boston har till den 29 april på sig att överklaga till Svenska Fotbollsförbundet, vilket dock sannolikt inte kommer att ske.

- Vi kommer inte överklaga till Svenska Fotbollsförbundet.
Det lär ta tid innan de behandlar ärendet och då kommer ju serien vara i full gång, kommenterar en besviken ordförande för BK Boston, Pelle Strömsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om