Nej till hyresfritt - Här är VH:s nya hyra för hallen

Vimmerby Hockey ska betala 100 000 kronor mer i hyra för den upprustade ishallen. Samtidigt säger kommunstyrelsen nej till föreningens begäran om att få bli hyresbefriade säsongen ut på grund av pandemin.

Ett nytt hyresavtal är klart mellan Vimmerby kommun och Vimmerby Hockey. Det innebär en hyreshöjning på 100 000 kronor om året för föreningen.

Ett nytt hyresavtal är klart mellan Vimmerby kommun och Vimmerby Hockey. Det innebär en hyreshöjning på 100 000 kronor om året för föreningen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-12-16 12:06

– Vi håller fast vid kommunstyrelsens tidigare beslut att erbjuda föreningar anstånd med hyran i upp till tolv månader, att bevilja hyresfritt i det här fallet skulle vara att gå emot det, säger Ola Gustafsson (KD) ordförande i kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott.

Vimmerby Hockey ansökte i oktober om att få slippa betala hyra till kommunen till och med april på grund av ekonomiska följer av coronapandemin. Men man får nöja sig med möjligheten att skjuta fram hyresbetalningen i upp till tolv månader.

Samtidigt beslutar kommunstyrelsen om ett nytt hyresavtal med Vimmerby Hockey. 

– Det gamla avtalet har sagts upp för att kommunen gjort en omfattande upprustning av hallen för runt 16 miljoner kronor de senaste åren, säger Ola Gustafsson.

Precis som det förra avtalet bygger även det nya på att kostnaden delats upp lika mellan å ena sidan skolorna och allmänhetens åkning och å andra sidan Vimmerby Hockey.

– Vimmerby Hockeys del blir 15,4 procent nu också. Med det nya kostnadsunderlaget innebär det en höjning med 100 000 kronor till en årshyra på 362 000 kronor från och den 1 maj nästa år, säger Ola Gustafsson.

Avtalet löper över tre år.

Vimmerby hockeys ordförande Markus Samuelsson avstår att kommentera hyreshöjningen till han sett beslutet och avtalet. Han säger även att föreningen dragit tillbaka ansökan att slippa hyran, men att erbjudandet om anstånd kan bli aktuellt.

Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!