Nej till nya regler för skolskjuts

Förslaget till nya regler för skolskjutsar föll i fullmäktige.Kommunen kan inte spara några större summor på förändringen förrän efter en ny upphandling och samtidigt är det framtida trafikansvaret oklart.

Vimmerby2010-06-23 06:17

- Därför bör vi avslå det här förslaget. Det finns ingen anledning att stressa fram nya regler nu, sade Per-Åke Svensson, c, ordförande i kommunstyrelsen när han yrkade avslag på kommunstyrelsens förslag till fullmäktige.
Förslaget till nya riktlinjer för skolskjutsarna har debatterats livligt, särskilt i barn- och ungdomsnämnden, men också i media.
I fullmäktige redogjorde kommunens trafikadministratör Joakim Svensson för bakgrunden.

Anpassa till lagen
- Det handlar om att anpassa oss till den gällande lagstiftningen, och till de nivåer andra kommuner tillämpar, sade han när han förklarade orsaken till varför kommunen vill införa högre avståndsgräns på fyra kilometer till skolan eller busshållplatsen för högstadieelever och sex kilometer för gymnasieeleverna.
- Med rakare linjer och snabbare turer går det att spara en del pengar, men först 2012 när det gällande avtalet gått ut, men ska vi spara då måste vi ha klara regler och en tydlig omfattning inför en ny upphandling, sade han och menade att några två miljoner kan man inte spara i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om