Nej till "stort" hyreshus i villakvarter

Kommunstyrelsen säger nej till att öka på byggrätten till tre våningar i ett villakvarter vid gamla vattentornet. I stället får miljö- och byggförvaltningen i uppdrag att göra en ny detaljplan som tillåter max 1,5-plansbyggnader i området.

Vimmerby2012-10-25 06:20

- Det är en viktigt signal om att vi principiellt anser att förhållandevis stora hyreshus, som här med tolv lägenheter, inte passar i äldre villakvarter, säger Micael Glennfalk, M.
Ärendet bottnar i att Vimmerby Mässhallar vill bygga ett hyreshus med tolv lägenheter på tomten, där ett tidigare enbostadshus har rivits.

Gammal plan
Den gamla detaljplanen är från 1946 och tillåter max två våningar, och en bygghöjd på 7,60 plus tak. Fastighetsföretaget har därför velat ändra till tre våningar men behålla bygghöjden.
Samtidigt har grannarna i villakvarteret reagerat och vill ändra detaljplanen åt andra hållet, till max 1,5 plansbyggnader.
Kommunens byggförvaltning har tittat på förutsättningarna och lagt fram resultatet för kommunstyrelsen som efter det bifaller förslaget om max 1,5 planshus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om