Nej till villor vid Borstingen

Planen för villor vid Borstingen stöter på patrull. Miljö- och byggnämnden säger nej till detaljplanen.

Vimmerby2007-05-22 06:07

- Syftet med det här området är att där ska vara ett rörligt friluftsliv, motiverar förvaltningschefen Stefan Larsson nämndens beslut.
Planerna på villatomter vid sjön Borstingen utanför Vimmerby är en del i kommunens ambition att få till flera tomter med natursköna lägen.
Det förslag till detaljplan som planerings- och utvecklingskontoret nu lagt fram innehåller åtta tomter utmed gamla Västerviksvägen. Tomtgränserna ligger inom 100 metersgränsen från sjön. Fyra väster om infarten till Apollostugan och fyra öster om samma väg. På det viset skulle den planerade bebyggelsen kunna länka ihop bebyggelsen vid Höredstahult med den bebyggelse som redan i dag finns några hundra meter öster om infarten till Apollostugan.
Men miljö- och byggnämnden ställer inte upp på planerna. En enig nämnd säger nej till villor vid Apollostugan vid Borstingen.
- Det här området är tänkt som friluftsområde, och det finns strövstigar i skogen. Det är viktigt att bevara det, inte minst eftersom trycket ökar vid Nossen och fler och fler Vimmerbybor har därför börjat söka sig till Borstingen och badplatsen vid Apollostugan, säger Stefan Larsson.
Därför tycker nämnden att det är bättre att kommunen i första hand koncentrerar sjönära villatomter till Nossen, där det under förra årets exploaterades åtta tomter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om