"Nej - vi ska inte bli asylboende"

"Bland de eftertraktade semesterdestinationer som i sommar huserar bidragstagande somalier, afghaner och araber istället för köpstarka tyskar och britter hör Astrid Lindgrens värld i Mariannelund i Småland, varmbadhuset Båtellet på Marstrand, stadshotellet i Lysekil samt kurorten Lundsbrunn i Skaraborg", skriver nättidningen Fria Tider och hänvisar till en artikel i Svenska Dagbladet, "Migrationsverket söker hotell - turismen hotas".

Nej - Astrid Lindgrens Värld ska inte "husera bidragstagande" asylsökande i sommar. Verksamheten fortsätter precis som vanligt.

Nej - Astrid Lindgrens Värld ska inte "husera bidragstagande" asylsökande i sommar. Verksamheten fortsätter precis som vanligt.

Foto:

Vimmerby2016-03-29 14:54



I bildtexten till en bild från parken förklaras att "Astrid Lindgrens Värld i Småland slås ut när hotellen och pensionaten istället används som asylboenden i sommar".

Men det här stämmer inte.

- Det är två saker som inte är sant. Först och främst ligger inte Astrid Lindgrens Värld i Mariannelund, utan i Vimmerby, och det är heller inte sant att vi ska ändra verksamheten till något annat än det vi håller på med idag, säger en något förvånad vd, Jocke Johansson, som dock inte läst artikeln i Fria Tider.

I artikeln i Svenska Dagbladet tar man upp att många turistanläggningar, vandrarhem och boenden i sommar kommer att hyras ut till Migrationsverket för att ge plats till asylsökande. "Till exempel väntas det stora besöksmålet Astrid Lindgrens Värld stå utan kvalitetslogi när både pensionat och vandrarhem fortsätter att vara asylanläggningar i sommar" skriver man, bland annat.

Men det handlar alltså om boenden i Vimmerbys närområde, bland annat Mariannelund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om