Nellie Strand i Mello-baletten

Programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson hyllas. Eric Saade gick direkt till final, precis som förväntat. Men det var fler som det gick bra för på Melloscenen i Göteborg i helgen. Vimmerbytjejen Nellie Strand var en av dansarna från Balettakademin i Göteborg som fick sätta fart på showen.
- Jättekul. Det här hade jag inte räknat med att få göra redan första året på Balettakademin!

Vimmerbytjejen Nellie Strand dansade i både öppningsnummer och mellanakt på första deltävlingen av Melodifestivalen. Foto: Privat

Vimmerbytjejen Nellie Strand dansade i både öppningsnummer och mellanakt på första deltävlingen av Melodifestivalen. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2015-02-10 07:34


Nellie Strand har dansat några steg närmare det hon vill göra. Vimmerbytjejen, som insåg att det var dans som var grjen när hon gick Vimmerby gymnasiums dansprofil, fanns på scenen i helgens deltävling av Melodifestivalen. Både i öppningsnumret, där eleverna från Balettakademin hade sällskap av gospelsångare, och i mellanakten, som var deras stora insats för kvällen, där de framträdde med programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson.
Om det var kul?
- Superkul. Hela upplevelsen är rolig, att se hur det funkar bakom kulisserna, att komma in i hela "Mellobubblan" med allt folk, all glamour - glitterklänningar och klackar, det är precis min grej.

Operan nästa
I höstas kom hon in på Balettakademin i Göteborg. Att redan nu få chansen att dansa i Melodifestivalen hade hon inte riktigt räknat med.
- Balettakademin får förfrågningar, men det brukar vara treorna som är med. I år fick vi i ettan chansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om