NHL-spelare aktuell för VH

"Han längtar tillbaka till Europa."

Foto:

Vimmerby2015-12-16 06:30


20 000 kronor är insamlade till Vimmerby Hockeys supporterspelare. Cirka 30 000 saknas innan man kan komma att landa klubbens tyngsta nyförvärv någonsin - en NHL- och AHL-meriterad, poängproducerande forward i 30-årsåldern.

- Det är en väldigt meriterad spelare för att vara på Hockeyettan-nivå, berättar Daniel Stolt i sportgruppen.

Han har gjort ett flertal matcher och även en hel del poäng i både NHL och AHL. Nu kan den 30-årige forwarden, som även kan spela center, vara på väg till Vimmerby Hockey.

- Det här handlar inte om någon kille som på något sätt har trappat ner. Nu spelar han på hög nivå i en professionell liga i Nordamerika. Däremot längtar han tillbaka till Europa, där han nyligen producerade bra med poäng i en vass högstaliga.

Han har gjort flera säsonger i Europa men verkar även vara sugen på att under sin karriär spela i Sverige, berättar Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp.

- Spelaren och hans agent har berättat att vi just nu är den enda aktuella klubben i Sverige. Han har fört diskussioner med en svensk klubb högre upp i seriesystemet tidigare, men till dem tackade han till slut nej, berättar Daniel, som dock inte vill att namnet på spelaren blir offentligt.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om