Nicholson nära en riksdagsplats

Marie Nicholson står som förstanamn till riksdagen för moderaterna i Kalmar län och som resultatet ser ut nu har hon dubblat sina chanser att nå dit. Samtidigt ser Moderaterna ut att gå mot en regeringsbildning.

Marie Nicholson står som Moderaternas förstanamn till riksdagen för Kalmar län.

Marie Nicholson står som Moderaternas förstanamn till riksdagen för Kalmar län.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-09-12 10:27

Moderaterna ser ut att göra ett bättre riksdagsval i Kalmar län än 2018. Just nu ligger de på 17,8 procent jämfört med 17,2 procent i föregående val. Om resultatet stannar på 17,8 procent återstår att se men det skulle i så fall innebära att partiet tar ytterligare ett riksdagsmandat för Kalmar län. Marie Nicholson står som länets förstanamn till riksdagen.

– Jag tror inte man ska ta ut något i förskott för det är ändå personkryssen kvar att titta på, men det ser ju bra ut det gör det. Jag är framförallt intresserad av hur det går för partiet och när man tar ett mandat, vilket har varit vår målsättning i det här valet lokalt här i Kalmar län, så känns det fantastiskt såklart. Men det är inte riktigt klart än så man vill inte riktigt ropa hej, säger Nicholson.

Vad händer om du inte blir vald?

– Det sätter jag mig ner och funderar på då men jag är inte så oroad.

Vad kan du säga om riksdagsvalet och en eventuell regeringsbildning för moderaternas del?

– Jag tror att alla just nu sitter och inväntar det slutgiltiga resultatet. När det handlar om bara ett mandat, vilket det just nu ser ut att vara, kan man inte börja räkna hem någonting. Det här kommer att bli ett antal dagar när många politiker kommer att vara väldigt nervösa och spendera mycket tid på sina plattor, säger Nicholson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!