Nils Nyman gäst i Godmorgon Vimmerby

Han drömde om att bli "framgångsrik skridskoåkare" som barn, men blev projektledare i IT-branschen och senare företagsledare för bolaget som förvaltar arvet efter Astrid Lindgren.
Han får ångest av att skriva påhittat, tror att han mest liknar Tommy men skulle vilja vara lite mera som Emil. Och så skulle han aldrig ha lagt ett jätteindustriområde granne med ortens viktigaste besöksmål, om han varit stadsarkitekt i Vimmerby.
Det, och lite till, fick ett hundratal morgonpigga som kommit till "God Morgon Vimmerby", veta om morgonens huvudgäst Nils Nyman, Saltkråkan AB.

Ett hundratal kom till företagsfrukost på Ronja, "God Morgon Vimmerby", för att höra Patric Engqvist ta pulsen på huvudgästen Nils Nyman.

Ett hundratal kom till företagsfrukost på Ronja, "God Morgon Vimmerby", för att höra Patric Engqvist ta pulsen på huvudgästen Nils Nyman.

Foto:

Vimmerby2015-04-30 06:29


När han var tio och Astrid Lindgren läste Bröderna Lejonhjärta för honom och hans kusin, i takt med att kapitel efter kapitel var renskrivet, slog det honom. "Det här är coolt. Vi får höra det här först av alla".
Annars har Nils Nyman inte slagit särskilt mycket mynt av att hans mormor är den världsberömda Astrid Lindgren. Han hävdar rentav att det tog ett år innan han berättade det för sin fru. Egna skrivförsök har det heller inte blivit. Han får ångest av att skriva påhittade berättelser. Hans sämsta ämne i skolan var uppsatsskrivning och han lämnade en gång in tomma papper på nationella provet.
Se där.
Men han är "språkfascist", som bemödar sig om att använda svenska språket korrekt. Och han har ägnat stor del av sitt yrkesverksamma liv åt böcker, i Saltkråkan AB, som äger och förvaltar de rättigheter som är associerade med Astrid Lindgren och hennes författarskap. Numera är det hans bror Olle som är vd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om