Nils Nyman lämnar över vd-stolen

Nils Nyman slutar som vd i Saltkråkan AB. Den som tar över vd-posten i familjeföretaget är hans bror Olle Nyman.
- Men jag behåller både mitt ansvar för, och mitt engagemang i till exempel Astrid Lindgrens Värld, säger Nils Nyman, som kommer att kvarstå som vd i familjens ägarbolag Mater Salikon AB.

Nils Nyman på besök i ALV - hans engagemang i och ansvar för nöjesparken i Vimmerby kvarstår, säger han till vår tidning.

Nils Nyman på besök i ALV - hans engagemang i och ansvar för nöjesparken i Vimmerby kvarstår, säger han till vår tidning.

Foto:

Vimmerby2014-09-24 06:51


Saltkråkan äger och förvaltar de rättigheter som är associerade med Astrid Lindgren och hennes författarskap. Bolaget omsatte 45 miljoner kronor 2013 och har 11 anställda. I Saltkråkankoncernen finns även bland annat Astrid Lindgrens Värld.
Nu får bolaget en ny vd, när Olle Nyman tar vid efter Nils Nyman. Skiftet förklaras med att bolaget är inne i en expansiv fas med ett antal nationella och internationella projekt, vilket gör att ägarfamiljen vill stärka och komplettera organisationen.
Olle är dotterson till Astrid Lindgren och har en lång karriär som jurist i ledande befattning samt stor erfarenhet av internationella förhandlingar, bland annat från sitt arbete vid justitiedepartementet. Han kommer närmast från en tjänst som domare vid Nacka tingsrätt.
Olle Nyman tillträder den 6 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om