Nilsbuss investerar 50

NilsBuss i Vimmerby är en av vinnarna i Länstrafikens upphandling av busstrafik. Vimmerbyföretaget tar över all linjetrafik i Vimmerby och Hultsfreds kommuner och ska investera uppemot 50 miljoner kronor i nya bussar och anställa mer personal.

Vimmerby2007-11-22 07:27

- Det här betyder en rejäl utökning för oss så det känns mycket bra, kommenterar Anders Fransson, vd för Nils-Buss upphandlingen till vår tidning.
Kalmar Läns Trafik presenterade på onsdagen en omfattande upphandling av busstrafik för hela Kalmar län. den handlar om tre olika delar men där den stora biten är linjetrafiken i länet från hösten 2008 och sex år framåt. Därefter kan avtalen förlängas i ytterligare tre år.

Säkerhet
KLT satsar samtidigt särskilt på både trafiksäkerhet och miljön. Samtliga bussar som ska köra i den nya trafiken måste ha trepunktsbälten och alkolås.
- När vi summerar resultaten av upphandlingarna kan vi konstatera att alla tidigare farhågor om kraftigt ökade kostnader för bussbälten, alkolås, miljövänligare bränslen och utökad trafik i de stora stråken, har kommit rejält på skam", berättar en nöjd Karl-Johan Bodell, vd för Kalmar Läns Trafik AB.
- Här finns flera vinnare, inte minst våra resenärer och vår miljö.
Det blir till exempel krav på lift eller ramp i bussen eller lågentré samt plats för rullstolar även i landsbygdstrafiken. Dessutom ska informationen till resenärerna bli bättre genom genom inre displayer och hållplatsutrop även i landsbygdstrafiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om