NK:s julskyltning hamnade i Vimmerby

Delar av NK:s julskyltning finns nu i Vimmerby. När det anrika varuhuset i samarbete med Bukowskis auktionerade ut valda delar av skyltningen var Staffan Samuelsson på hugget och är nu ägare till Sveriges största dockskåp med nissar och och möbler.
- Det krävdes faktiskt tre resor mellan Vimmerby och Stockholm för att få hem allt.
Dockskåpet ska skapa en ny jultradition i Vimmerby, hoppas han.

Det handgjorda dockskåpet, med möbler och nissar, ska bli en ny jultradition i Vimmerby, hoppas Staffan Samuelsson.

Det handgjorda dockskåpet, med möbler och nissar, ska bli en ny jultradition i Vimmerby, hoppas Staffan Samuelsson.

Foto:

Vimmerby2015-02-06 07:38


Det var en ren slump att Staffan Samuelsson läste en artikel om att NK för första gången skulle auktionera ut sin julskyltning. Vem som helst skulle få chansen att köpa hem delar av skyltningen, utropspriset för varje objekt skulle bli 1 000 kronor och pengarna går till Läkare utan gränser.

Lång tradition
Alla kreationer är unika för julskyltningen och samtliga föremål är handgjorda av JoAnn Tan Studio - JoAnn Tann är vd för NK:s skyltfönster sedan 2011.
- NK:s julskyltning är en stor tradition som drar till sig mängder av familjer under december. Eftersom jag är med i en temagrupp som ser över hur Vimmerby med omnejd kan bli bättre på julaktiviteter hade jag förstås lite andra ögon på det här. Julskyltningen på NK har varit en stor händelse sedan varuhuset öppnade 1902. Nu finns det, på sitt sätt, möjlighet för alla Vimmerbybor att ta del av den här traditionen, säger Staffan Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om