Nöje med karaktär

En unik miljö med Vimmerbykaraktär. Här ska gästerna möta livet i Vimmerby under tidigt 1900-tal och med mycket musik och sång. Sån är profilen på Micael Glennfalks nya teaterrestaurang.

"Det är drag i krogsvängen i Vimmerby". Nu fyller Glennfalk på med en helt ny restaurang där skådespel, sång och musik får stort utrymme.

"Det är drag i krogsvängen i Vimmerby". Nu fyller Glennfalk på med en helt ny restaurang där skådespel, sång och musik får stort utrymme.

Foto:

Vimmerby2007-04-20 07:01

- Vi ska sätta liv i de karaktärer som levde i Vimmerby när Astrid Lindgren bodde här, säger han.
Men det finns inte ett dugg från hennes författarskap i restaurangen.
- Nej, det är inget för oss. Här riktar vi in oss på åren 1907-1926.
På torsdag förmiddagen är det fortfarande stökig byggarbetsplats med febril verksamhet av hantverkare i både matsal och kök, och den pågående byggstrejken kan inte vara mer avlägsen än just här - i övermorgon ska det vara klart. Då är det VIP-premiär.
- Då är det särskilt inbjudna och de ska få se en teaterföreställning med flera Vimmerbykaraktärer, bland andra Jocke Kis, Maria i Vendladal och Kruse.
På söndag är det öppet hus med Korpens tipspromenad och nästa lördag blir det premiär för allmänheten. Men med en annan teaterföreställning.
- Den är hemlig än så länge. Men Vimmerbyborna får chansen att se Vimmerbyföreställningen både i maj och sen igen i höst.
Under sommaren blir det bara matservering i restaurangen: det är under den dra delen av året, september till maj som det ska bli shower och underhållning för den lokala och regionala publiken.
Det är Tomas Granehag som jobbat fram pjäsen som nu är aktuell.
- Det jag har sett av repitionerna ser mycket bra ut, säger Glennfalk.
Föreställningen ska spelas i restaurangen. Både på scenen och ute bland gästerna.
- Vi har byggt hela restaurangen som om det vore en utomhusmiljö någonstans i Vimmerby, säger Glennfalk.
Bakom scenen hänger en stor målning från gamla Storgatan som bakgrundskuliss. Bardisken är som en husfasad. Likaså är korridorerna till toaletter och kök byggda som gränder i småstaden. Utmed matsalens tak sitter detaljerade porträtt av 46 Vimmerbykaraktärer. På en målning i baren sitter de i en travestering av Da Vincis "Den sista måltiden".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om