Nordiska Fanérfabriken avvecklas i Vimmerby

Elva anställda blir av med arbetet när Nordiska Fanérfabriken avvecklar sin verksamhet i Vimmerby. Försöket att göra om företaget till ett rent handelsbolag har misslyckats på grund av lågkonjunkturen.

En epok är förbi. På onsdagen beslutade ägarna att avveckla Nordiska Fanérfabriken i Vimmerby. Vad som händer med fastigheten blir en senare fråga.

En epok är förbi. På onsdagen beslutade ägarna att avveckla Nordiska Fanérfabriken i Vimmerby. Vad som händer med fastigheten blir en senare fråga.

Foto:

Vimmerby2013-06-27 06:13


- Vi har förlorat rätt mycket pengar, och nu anser ägarna att det inte går att hålla på med det här längre. Därför har bolagets styrelse nu fattat beslut om avveckling, säger vd Odd Almehagen till vår tidning.
Sedan produktionen togs bort i oktober 2009 har drygt tiotalet personer arbetat kvar på företaget i Vimmerby. Meningen var att Nordiska Fanérfabriken skulle fungera som ett rent handelsbolag i träbranschen, utan egen produktion av fanér.
Men det har inte slagit så väl ut som man hade hoppats.
Odd Almehagen ser flera skäl till att man nu tvingas avveckla helt och hållet.

Sägs upp i augusti
- De finns flera orsaker. Främst har lågkonjunkturen drabbat branschen hårt och försöket att ställa om har därför inte lyckats, säger han.
Han betonar att det rör sig om en styrd avveckling.
- Det är ingen som kommer att förlora pengar eller så. Och de anställda har sex månaders uppsägning med full lön, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om