Nu är det äntligen dags för sportlov

Halvrisigt väder för vintersport. Men det spelar ingen roll. Nästa vecka drar sportlovet igång för alla elever i Vimmerby kommun.
- Det finns väldigt mycket att göra. Och vi har massor av platser kvar på skidresan till Mullsjö, för de som vill vintersporta, säger Camilla Karlsson på Fabriken.

Vimmerby2014-02-15 05:07


Ingen snö att tala om. Grådis och regnet hänger i luften. Som gjort för inomhusaktiviteter, med andra ord, för alla som nu går på sportlov.
Just aktiviteterna inomhus brukar förresten vara väldigt populära.
- Tårtbakningstävlingen är redan fullbokad och LAN är också något som alltid går hem, säger fritidsledarna på Fabriken, där man förstås är extra generös med öppettiderna under kommande vecka.
Apropå LAN finns det goda möjligheter till det. Tisdag-lördag pågår LAN på Fabriken. Torsdag till lördag har UNF Vimmerby traditionsenligt KAN i Sveasalen.
- Det vet vi är uppskattat. Och i år kör vi också reball och paintball, säger aktivitetsansvariga Jimmy Alexandersson.
På Fabriken smygstartar man förresten sportlovet redan i dag, då det blir musik- och danscafé med medverkande ungdomar både från Vimmerby och Solna.
För alla som är sugna på vinteraktiviteter finns det både bombsäkra möjligheter till det, som lite mera osäkra.
- Vi ordnar precis som vi brukar en skidresa för ungdomar. I år blir det en dagstur till Mullsjö. I år har det varit ovanligt få anmälningar, det brukar alltid vara många som vill följa med. Kanske har vädret gjort att man inte ens tänker på att det går att åka skidor, men det gör det, säger fritidsledare Camilla Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om