Nu är det dags att börja träna – igen

Nytt år och nya möjligheter. Många lovar sig själva att ta tag i träningen i samband med årskiftet. Det har Anders Gustafsson på Träningshuset i Vimmerby märkt av.

Kettlebells är användbara inom träning.

Kettlebells är användbara inom träning.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-01-06 17:00

Efter jul och nyårsfirande med mycket god mat och dryck är det många som inser att det kanske är dags att börja med ett sundare leverne under det nya året. Många söker sig till gym för att komma igång med träningen och snabbt få bort de där oönskade extrakilona.

– Vi märker av varje år att folk börjar träna just efter nyår. Det är förstås bra, men det gäller att få dem att hänga i och fortsätta lite längre i många fall, säger Anders Gustafsson på Träningshuset.

Vad gör folk för fel?

– Många går ut för hårt och ledsnar snabbt. Nyckeln till att orka hänga i är att hitta en rolig träningsform. Då blir det mycket enklare. Det passar inte alla att hålla på med ren styrketräning i gymmet. Är man till exempel van vid att hålla på med lagidrott kan det vara ett bra tips att vara med och träna i grupp. Det finns en rad olika pass att välja på både för nybörjare och den som vill ha mer avancerat, säger Anders Gustafsson.

Har du några andra knep?

– I början kan det vara bra att ta hjälp av en personlig tränare. Då får man ett program att träna efter och har större chans att nå sitt resultat, säger Anders Gustafsson som i dagarna passat på att renovera delar av lokalerna på Träningshuset.

– Vi har tagit bort ett rum där vi haft solarier tidigare och byggt ut och fräschat upp en del av vår lokal så vi får lite mer plats för maskiner.

Från och med måndag är Träningshusets pass igång för fullt igen. Många även på lunchtid då allt fler väljer att passa på att träna.

Ett annorlunda sätt att träna med boll.
Ett annorlunda sätt att träna med boll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!