Nu är det klippt för Inger

I 43 år har Inger Sigurdsson fixat frillor i Furans Damfrisering. Innan dess hann hon jobba några år som anställd. - Ja, det blir väl närmare 50 år, i stort sett. Och jag tycker fortfarande att det är lika kul! Så inte kan hon släppa saxen fullt ut när nu Anna Karlsson tar över salongen.

Vimmerby2012-03-02 23:18


Alla 43 år som Inger Sigurdsson haft sin frisersalong i källaren på Furugatan 13B i Vimmerby har satt sina spår. Många trogna kunder. Somliga som satt och dinglade med benen i frisörsstolen har idag själva barn - i 20-årsåldern...
- Det är inte klokt vad åren gått. Men jag har alltid tyckt att det har varit så väldigt roligt. Och kroppen har varit med mig.
Att efter närmare 50 år som frisör ha en kropp som mår bra är en nåd, få förunnad, i en bransch där förslitningsskador är vanliga.
- Jag har haft tur. Visserligen har jag fått operera axeln en gång, men det gick väldigt bra.

Slumpmässigt möte
Slumpen gjorde att hon stötte på Anna Karlssons mamma, som jobbar i området, och fick veta att Anna precis tagit sitt gesällbrev. Och det var kanske ändå dags att trappa ner.
- Jag driver fortfarande firman, men Anna tar över salongen och det känns väldigt bra. Jag kommer också att fortsätta jobba två dagar i veckan.
Anna Karlsson, 24, tycker att det är en spännande utmaning att så snart efter utbildningen få den här möjligheten och ser också en stor fördel i att ha en riktig veteran som bollplank.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om