Sista dagen för Boston Weekend: "Det är vemodigt"

Onsdagen blev sista dagen för butiken Boston Weekend. Klockan sex låstes dörrarna för sista gången och för butiksägarna var det förstås blandade känslor. "Det kommer nog fällas en tår ikväll", säger Kim Wickström.

Sista dagen vid kassan. Kim Wickström, Natalie Skarhed Frisk och Jimmi Wickström passade på att säga hej då till många kunder.

Sista dagen vid kassan. Kim Wickström, Natalie Skarhed Frisk och Jimmi Wickström passade på att säga hej då till många kunder.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-07-26 20:00

I elva år har Boston Weekend varit ett naturligt inslag i Vimmerbys shoppingutbud. Under onsdagen tog den eran slut. När Vimmerby Tidning besökte butiken under de sista timmarna var det gott om kunder i butiken och kön slingrade sig lång till kassan. 

undefined
Efter elva år som butik i VImmerby sattes det idag punkt för Boston Weekend. Vad som händer med lokalen är än så länge oklart.

För Kim Wickström och de andra två delägarna Natalie Skarhed Frisk och Jimmi Wickström var det en förstås en känslosam dag. 

– Man har inte hunnit fundera så mycket på hur det känns, det har varit väldigt mycket jobb nu på slutet. Men självklart är det vemodigt. Butiken har fungerat lite som en mötesplats och det känns väldigt tråkigt att den delen försvinner. Det kommer nog fällas en liten tår ikväll när vi har låst dörren. Samtidigt känns det också väldigt skönt och vi känner oss nöjda, stolta och glada. Vi hade inte orkat mer. 

Nu väntar nya tider för de tre delägarna. Kim Wickström kommer att träda in i skolans värld i höst, som idrottslärare i högstadiet på Vimarskolan. Samtidigt blir han och sambon Natalie Skarhed Frisk föräldrar i september. Jimmi jobbar sedan tidigare på Vimarskolan och kommer fortsätta med det. 

Varför stänger ni just idag?
– Det är ett gemensamt beslut mellan oss och konkursförvaltaren. Vi har kommit fram till att det är så lite kvar nu att det finns ingen anledning att ha öppet mer. Det som sedan blir kvar sen kommer någon uppköpare eller grossist köpa upp. Det har varit härligt att få göra några sista dagar den här veckan och det har varit gott om kunder.

undefined
Onsdagen var sista dagen för butikens konkursutförsäljning. Och kunderna passade på att handla in i det sista.
De varor som finns kvar när utförsäljningen är över tas om hand av konkursförvalteren och säljs vidare.
De varor som finns kvar när utförsäljningen är över tas om hand av konkursförvalteren och säljs vidare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!