Elpriset fortsätter att stiga

Elpriset i elområde 3, som Vimmerby kommun och delar av Hultsfreds kommun tillhör, stiger idag till 4,79 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan i augusti.

Foto: Elisabeth Hedman

Vimmerby2022-12-13 05:00

Jämfört med i måndags är det en ökning med 0,25 kronor per kilowattimme. Det uppger nyhetsbyrån Newsworthy.

Hushåll och företag i Vimmerby med timdebiterade avtal betalar som mest 7,25 kronor per kilowattimme mellan klockan 17 och 18, då timpriset är som högst. Det är också historiskt högt. Priset under topptimmen är den sjunde högsta noteringen hittills.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 9,57 kronor per kilowattimme under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 19 kronor för den som har ett elavtal med timpris (under den billigaste timmen mellan klockan tre och fyra skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 8 kronor).

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,31 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 2,58 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 2,80 kronor per kilowattimme, alltså ungefär nio gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 1,46 kronor per kilowattimme, enligt Newsworthy

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om