Nu byggs julscenen på torget

Snart blir det julstämning i Vimmerby. I samband med julskyltningen och Tomtenatta bjuds det på sång- och underhållning på torget i Vimmerby.

Tomtebesök, underhållning från scen och turer med häst och vagn är några aktiviteter vid torget innan jul.

Tomtebesök, underhållning från scen och turer med häst och vagn är några aktiviteter vid torget innan jul.

Foto: RS

Vimmerby2018-11-27 06:00

Det ska vara mysigt att komma till Vimmerby för att julhandla. Nu förbereder sig bland annat butikerna för julhandelns riktiga startskott.

– Vi gör det för att skapa trevnad. Det har blivit en tradition, säger Håkan Rosin, ordförande i Vimmerby handel, om de olika aktiviteterna som ordnas framöver.

På söndag möts besökarna inte bara av öppna butiker utan även underhållning på torget, kryddat med julstämning. Scenen för artisterna som ska uppträda under evenemangen byggs i dagarna upp framför turistbyrån. En scen som ska vara klar tills på söndag. Då bjuds det på underhållning av Joyvoice, Tina Jaxén, Mikaela Brodd, Nora Exner och Louise Wall.

Räddningstjänsten visar sina bilar och informerar om brandsäkerhet i en tid på året då många tänder levande ljus. Det blir också paketauktion och ponnyridning.

En annan publikdragande dag i Vimmerbys julhandel är Tomtenatta den 20 december. Även då blir det underhållning från scenen med sång av bland andra Matilda Lindström och Hanna Karlsson.

Dessutom kommer Elin Namnieks. Hon får två timmar där hon och hennes gäster står för programmet. Annelie Svensson från Eriksgården håller i tömmarna vid turerna med häst och vagn och i Tomtenattas kompakta vintermörker står Komedianterna för en eldshow. Både på söndag och vid Tomtenatta har tomten bokat in ett besök, för att ta emot önskelistor av de yngre besökarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om