Nu får Vimmerby eget "Körslag"

Vimmerby får sitt eget körslag. Fem lokala körer kommer att göra allt för att vinna publikens hjärta. - Men ingen blir utröstad, säger Johan Rosén i Rotarys konsertkommitté. Det här är trettonde konserten till förmån för Rotaryklubbarnas hjälparbete.

Kulturskolans ungdomskör tränar för fullt inför "Körslaget" i Vimmerby kyrka den 14 november.

Kulturskolans ungdomskör tränar för fullt inför "Körslaget" i Vimmerby kyrka den 14 november.

Foto:

Vimmerby2009-11-06 07:13


Flera stora artister har gästat Vimmerby kyrka genom åren, men den här gången har konsertkommittén för stadens båda Rotaryklubbar valt att göra något helt annorlunda. Ett lokalt "Körslaget".
- Det sägs att 120-130 körsångare är igång och det övas hej vilt. Vi tror förstås att det kan bli härlig stämning i kyrkan och kan väl säga att vågen förväntas och stående ovationer är helt okej, säger Johan Rosén med glimten i ögat.

Ingen utröstning
Och visst är det meningen att körerna ska göra sitt bästa för att vinna publiken, men blodigare allvar än så blir det inte i Vimmerby. Ingen kör behöver vara rädd för att bli utröstad från det roliga - alla får vara med till finalen i en gemensam gospel.
Syftet med "Körslaget" är snarare att visa på bredden och rikedomen i körlivet i Vimmerby med omnejd, betonar Britta Maria Gustafsson, som inte bara leder sin egen kör Storebrokören, utan också fungerar som spindel i nätet.
- Vi har ovanligt mycket körer av olika slag och det är fantastiskt eftersom musik och körsång är terapi och hälsa. Men visst har det varit mycket jobb att få ihop allting. Vi blir trots allt runt 140 medverkande med musiker, säger Britta Maria Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om