Förväntansfullt inför julskyltningen

"Nu hoppas vi att det här ska bli riktigt bra, när vi på nytt kan göra ett evenemang av julskyltningen, som är en mysig tradition".

Snart är det dags för julskyltning i Vimmerby igen.

Snart är det dags för julskyltning i Vimmerby igen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-23 10:37

Det säger Camilla Sand, ledamot i Vimmerby Handel, som rustar för julskyltning på söndag i samarbete med Vimmerby Tidning.

Det blir ett program fyllt av allt från paketauktion, tipspromenad och försäljning av alla de slag, till ponnyridning och att räddningstjänsten visar upp sin brandbil. För underhållningen svarar Mikaela Brodd och olika körer från Klang Studio. 

Även Tomten tittar förbi torget. Hela julen pågår även ett jullotteri när man handlar i butikerna, där det sammanlagda vinstvärdet är cirka 40 000 kronor.

Utöver det kommer det vara försäljning av hockeykorv, lotter, glögg, kaffe, pepparkakor, brända mandlar, lampor, honung och mycket mycket annat.

– Det märks här hos oss på Sandströms att folk är mer hoppfulla, att de ser fram emot att få fira mer traditionsbundet i år, allt från glöggkvällar till jul och nyår. Så jag hoppas att det vi märker, märks över hela stan, säger butikschef Camilla Sand.

Vad tror du om förutsättningarna att locka ut folk på julskyltning och stötta den lokala handeln?

– Det hoppas vi förstås på, säger Camilla Sand. Det som är lite tråkigt när man har butik, är att internethandeln under Black Friday, en dag, blivit Black Week. Det sammanfaller med julskyltningen som riskerar falla lite i skymundan. 

– Men, tillägger hon, nu när vi kan köra ett vanligt evenemangsår med julskyltning, tror jag det blir jättebra. Julskyltningen i Vimmerby är traditionsbunden, precis som Tomtenatta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!