Nu flyttar Wentzelholm till Glasriket

I nio år har Micael Segerberg drivit Wentzelholms Glashytta mitt i Vimmerby. Men nu går flyttlasset till Glasriket. - Det är tungt att vara ensamföretagare och hantverkare, nu hoppas jag att samarbete med Skrufs Glasbruk ska ge en nytändning.

Vimmerby2009-12-15 07:20

När Micael Segerberg och hans dåvarande sambo flyttade hem till Sverige från USA, där de bott och arbetat i flera år, planterade de en skärv av den småländska glastraditionen några mil norrut, sett från Glasrikeshorisont.
- Att det blev Vimmerby berodde på att vi såg förutsättningarna. Vi hade kontakt med Vision Vimmerby och trodde det fanns möjligheter med tanke på alla turister som kommer hit under somrarna.

Tungt
De nio åren har förvisso gett en storsäljare i de populära glasskulpturerna med belysning och han kan till och med skryta med att ha levererat 5 000 champagneglas till Oprah Winfrey, men han betecknar ändå inte den här perioden som någon dans på rosor.
- Det är tungt att vara hantverkare, inte minst inom glasbranschen som håller på att dö ut i Sverige. Och det har väl inte riktigt varit det suget under turistsäsong som man kunde ha hoppats på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om