Stort intresse för påfyllnadsdos hos Vimmerbyborna

Från och med första september får alla över 65 år ta ytterligare en påfyllnadsdos. Många bokade tider de närmsta veckorna visar på stort intresse.

Under tisdagar och onsdagar har vimmerbyborna över 65 möjlighet att ta en påfyllnadsdos.

Under tisdagar och onsdagar har vimmerbyborna över 65 möjlighet att ta en påfyllnadsdos.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-09-02 05:00

Ett brev skickades för ett par veckor sedan till alla över 65 år, att det finns möjlighet att boka en tid för påfyllnadsdos från första september. Camilla Ljungdahl som är verksamhetschef på Vimmerby hälsocentral berättar att intresset har varit mycket stort.

– Vi vaccinerar hos oss på tisdagar och onsdagar, så första dagen är den sjätte september här. De släppta tiderna blev nästan fullbokade samma dag.

Från och med första september får också personer över 18 år som tillhör en riskgrupp vaccinera sig.

– När brevet gick ut och man började prata om att det är dags för påfyllnadsdos för de över 65, så var de snabba att boka. Som det ser ut just nu är det nästan fullbokat fram till tredje veckan i september, det finns enstaka tider kvar, säger hon.

I slutet på september och framåt finns det däremot många lediga tider, berättar Camilla Ljungdahl. Trycket på bokningen visar att många vill fortsätta att vaccinera sig.

– Det är fortsatt en hög vaccinationsvilja i Vimmerby skulle jag vilja påstå. Vi fortsätter sedan hela september att vaccinera tisdagar och onsdagar hos oss, säger hon.

Längre fram kommer även de under 65 och som inte tillhör en riskgrupp få möjlighet att ta en påfyllnadsdos. Regionen beräknar att det kan vara i mitten på oktober.

– Just nu är ju inte det möjligt, men så fort vi ser att det är färre bokningar så kommer vi att släppa så att även de kan boka en tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!