"Nu gör direktionen vad den ska"

Kommunstyrelsen i Kinda har väckt misstroende mot direktionen i Itsam. Men kommunstyrelsen i Vimmerby uttalade ett enigt förtroende för direktionens arbete. - Men visst har direktionen ett ansvar i det här, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Oppostionsrådet Helen Nilsson (S) har förtroende för direktionen i det omtalade kommunalförbundet Itsam.

Oppostionsrådet Helen Nilsson (S) har förtroende för direktionen i det omtalade kommunalförbundet Itsam.

Foto:

Vimmerby2013-12-06 07:36


I tisdags uttalade en enig kommunstyrelse i Vimmerby fullt förtroende för direktionen i det mycket omtalade kommunalförbundet Itsam. Vimmerbys representant, kommunalrådet Micael Glennfalk (M), tog själv upp frågan på sammanträdet.
Enligt oppositionsrådet Helen Nilsson (S) var det inget självklart beslut att ge direktionen fortsatt förtroende.
- Det är mycket tråkigt för Vimmerby kommun att det har blivit såhär och det är klart att direktionen har ett ansvar. Jag tror att delar av den har känt till bristerna sedan tidigare, men just nu verkar det som att man grottat ned sig i helheten i Itsam och tittar på alltihop. Det är bra att man tar tag i det, säger Helen Nilsson och fortsätter:
- Jag känner ingen misstro gentemot direktionens arbete nu, utan det är för saker som hänt tidigare i så fall. Därför tycker jag att det är bra att det här har uppdagats och direktionen har hanterat affären bra, som jag ser det.
Vilka är de största bristerna i direktionsens arbete?
- Det är uppföljningen av beslut och avsaknden av policys och dokument. Framförallt borde man ha gjort något tidigare. Det måste finnas riktlinjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om