Nu har Daniel börjat på Vimmerby Sparbank

Det var dags att komma hem till Vimmerby. Jobbresorna är färre, men ansvarsområdena desto fler när Daniel Svensson axlar den nya chefspositionen.

Daniel Svensson ville jobba närmre hemmet i Vimmerby. De senaste sex åren på Länsförsäkringar har inneburit många resor runt om Kalmar län. Som ny affärschef på Vimmerby Sparbank blir han mer stationerad. "Det är skönt att vara i Vimmerby fem dagar i veckan", säger Daniel Svensson.

Daniel Svensson ville jobba närmre hemmet i Vimmerby. De senaste sex åren på Länsförsäkringar har inneburit många resor runt om Kalmar län. Som ny affärschef på Vimmerby Sparbank blir han mer stationerad. "Det är skönt att vara i Vimmerby fem dagar i veckan", säger Daniel Svensson.

Foto: Meijer Media

Vimmerby2024-08-18 07:00

Daniel Svensson, 37, är ny affärschef på Vimmerby Sparbank. Efter sex år i ett yrke som inneburit hela Kalmar län som arbetsplats var han redo för nya utmaningar, och att komma hem.

– Jag och familjen har bott här i många år. Det känns skönt att ha Vimmerby som bas fem dagar i veckan, säger han när Vimmerby Tidning träffar honom två veckor in i den nya rollen. 

Daniel Svensson har lagom hunnit träffa kollegor och blivit introducerad för de rutiner och system som ett nytt jobb innebär. Branschen är däremot inte ny för honom. Innan jobbade han sex år på Länsförsäkringar, och dessförinnan hann det bli nio år på Nordea. Skillnaderna från tidigare tjänster handlar om det lokala perspektivet, vilket också blir utmaningarna med det nya jobbet.

– Vimmerby Sparbanks huvudstad är Vimmerby med omnejd. Vi finns här och vill fortsätta utvecklas med de utmaningar som kommer med det. Vi vill driva tillväxt och fortsätta att utveckla bygden i, och runt om Vimmerby. Det är en spännande resa att få vara med på.

Tjänsten som Daniel Svensson tillträtt är inte bara ny för honom. Den är även nyutvecklad hos Vimmerby Sparbank. För att samla all rådgivande funktion slog man ihop två tjänster till en. 

– Det är för att få ett helhetsperspektiv. Min roll blir att coacha, stötta och fortsätta att utveckla medarbetare. Både de rådgivare som träffar privatkunder och de som träffar företagskunder och skog- och lantbrukskunder. Samtidigt ser jag också framför mig att jag kommer att träffa kunder och vara med i samtalet med dem.

Du har ju haft tjänster i Vimmerby tidigare. Hur är det att byta jobb från en bank till en annan i en liten ort?

– Det är klart att det finns ett begränsat antal medarbetare och det är en utmaning att hitta personer med rätt typ av utbildning. Men det finns inget infekterat från tidigare arbetsplatser. Jag sökte den här tjänsten för att komma hem och kunna ha Vimmerby som bas även i yrkeslivet. 

Daniel Svensson

Ålder: 37.

Familj: Hustru och tre barn på 9, 11 och 20 år.

Bostad: Villa i Vimmerby.

Vilken app använder du mest? Det är nog SweHockey. Jag gillar hockey. Jag är ledare för grabben och har även spelat en del själv innan.

Vad har du för drömresemål? Kanada. Jag är mycket ute i skog och natur när jag är ledig och fascineras av den natur som finns där. 

Använder du hjärna eller hjärta mest när du tar beslut, både privat och professionellt? Jag skulle säga att det är en ständig blandning, men frågar du min hustru så är det nog mer hjärna. 

Vad längtar du mest till just nu? Den 1 oktober när jag kan släppa min jakthund i skogen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!